Разномастный — різномастий; (перен. — обычно) різноманітний; (разноцветный) різнобарвний.
Джерело: Російсько-український словник за ред. проф. В. В. Жайворонка.
Від себе: перен. несхожий, різний, усякий, різнорідний (якщо зважити, що в Толковом словаре русского языка (Ожегов С., Шведова Н) в другому значенні слово «разномастный» — те ж саме, що й «разношерстный» в другому значенні).
За стіною знов починається різноманітний шум. Спочатку лунають гучні і бурхливі пасажі скрипки. Потім чути плач дитини, дзижчання пилки (І. Кочерга).
Важливі ті емоції, які в мені пробуджують різні люди, - спасибі їм за ті розмаїті емоції, бо я маю спізнати їх (Є. Гуцало).
Звідусіль пахло житами, усякими польовими квітами (І. Нечуй-Левицький).
Коли ми під'їздили до села і я з гори глянув на різнобарвну юрму, якою захряс майдан коло корчми, серце моє — серце завзятого фотографа — жвавіше затріпалось у грудях (М. Коцюбинський).
Разномастный
Re: Разномастный
трохи поправив
-
Re: Разномастный
А я от прочитав наведені приклади виразів українською і... В жодному, на мій погляд, не можна при перекладі російською вжити слово разношерстный. Тому з запропонованими перекладами цього слова навряд чи можна погодитися (принаймні, з більшістю). Відчувається, що це слово має вужче значення, але яке? - я особисто поки що визначити не готовий.