Alarm system, Alarm Server

Обговорення термінології з промислової автоматики
Відповісти
san
Повідомлень: 136
З нами з: П'ят червня 20, 2014 7:09 pm

Alarm system, Alarm Server

Повідомлення san »

ANSI/ISA–18.2–2009 писав:The collection of hardware and software that detects an alarm state, communicates the indication of that state to the operator, and records changes in the alarm state.[ANSI/ISA–18.2–2009]
Тривогова система
Набір апаратного і програмного забезпечення, яке виявляє стан тривоги, передає його на відображення до оператора, і змінює записи в стані тривоги.

Обговорювалося тут: http://r2u.org.ua/forum/viewtopic.php?f ... =10#p23099
san
Повідомлень: 136
З нами з: П'ят червня 20, 2014 7:09 pm

Re: Alarm system, Alarm Server

Повідомлення san »

лекс писав:щодо сервера, то ліпше "сервер тривог і подій". Тут конструкція з двох іменників точніша й краще надається до модифікації, зберігаючи структурну цілісність. Пор.: alarm and event management - керування тривогами й подіями (а не "тривого-подієве керування"). Йдеться ж не стільки про внутрішню властивість сервера чи керування, скільки про об’єкти, на які скерована їхня діяльність.
Пор. також alarm signal - сигнал тривоги, тривоговий сигнал, але fire alarm - сигнал пожежної тривоги ("пожежно-тривоговий сигнал" не годиться).
"Тривогова система" але "Сервер тривог та подій", чи ситема теж "Система тривог і подій". Я вже почав звикати до тривогової, а тут на тобі :)
Нарахунок керування тривогами - так і перекладав (правда пора позамінювати усюди "управління" на "керування")
Відповісти

Повернутись до “Автоматика”