Ивуариец
Re: Ивуариец
а кот де дівся?
додано

додано
-
Простіше котовець. Памятаю, під час останнього чемпіонату світу з футболу деякі телевізійники казали збірна Кота, виграли у Кота тощо.
Котовець - то боєць бригади/дивізії Григорія Котовського.краєзнавець писав:Простіше котовець.

Десь є большевики, але ніхто їх не бачить. Аж коли поїхали люди до міста, то бачили, що там вештається
кілька жидків з рушницями та червоними стрічками. <...> Це, кажуть, котовці (У. Самчук).
-
Котовець від Котовського - то скороминуще. В пострадянські роки це не стимулювалося і відходить на своє місце - маргінес історії. А Кот-д"Івуар як держава - це щось стійкіше.Листопад писав:Котовець - то боєць бригади/дивізії Григорія Котовського.краєзнавець писав:Простіше котовець.![]()
Десь є большевики, але ніхто їх не бачить. Аж коли поїхали люди до міста, то бачили, що там вештається
кілька жидків з рушницями та червоними стрічками. <...> Це, кажуть, котовці (У. Самчук).
котовці (червоні) у нас куди відоміші й ще будуть дуже довго відомішими за котовців (чорних). не вноситимемо плутанину 

-
Вже й пожартувати не можна...
Якщо до справи, то невідомо, звідки взялося ивуариец.
Країна зветься, якщо я вірно пам"ятаю, Cote d'Ivoir. Кот - це Берег, а Івуар - слонова кістка. Отже, івуарієць - це слоновокостець? Хоча насправді він з Берега, а не з слонової кістки.
Думаю, нам коректніше його називати котдівуарієць. Як би не називали його росіяни.

Країна зветься, якщо я вірно пам"ятаю, Cote d'Ivoir. Кот - це Берег, а Івуар - слонова кістка. Отже, івуарієць - це слоновокостець? Хоча насправді він з Берега, а не з слонової кістки.
Думаю, нам коректніше його називати котдівуарієць. Як би не називали його росіяни.
Не тільки росіяни: німецькою — Ivorer; англійською — Ivorian тощо.краєзнавець писав:Вже й пожартувати не можна...![]()
Востаннє редагувалось П'ят червня 03, 2011 9:51 am користувачем Анатолій, всього редагувалось 1 раз.
додав Ivorian в e2u.org.uaАнатолій писав: Не тільки росіяни: німецькою — Ivorer; англійською — Ivoirian тощо.