Распространяющий
Распространяющий
поширювальний; що (який) поширює\розповсюджує
Re: Распространяющий
додано
-
А хто може навести приклади, коли слово распростаняющий можна перекласти як поширювальний?
распространяющий запахи - поширювальний пахощі?
распространяющий прессу - поширювальний преси?
Нє, я розумію, що для даних випадків поширювальний не годиться. Але ДЕ годиться?
распространяющий запахи - поширювальний пахощі?

распространяющий прессу - поширювальний преси?

Нє, я розумію, що для даних випадків поширювальний не годиться. Але ДЕ годиться?
поширювальний стосується чогось, що поширює щось. на кшталт поширювальний механізм тощо. я розумію, що значно частіше можна замінити на "що поширює" чи "поширювача", але теоретично такі конструкції можливі.
-
Тобто прикладу такого теж не можете навести... 

распространящий механизм – поширювальний механізм. Приклад: Поширювальний механізм загнувся (Кувалда).
Справді, з прикладами сутужно. Поширювальний імпульс (термін у сейсмології) перекладається англійською як impending (неминучий; що насувається) shock (струс). Це не близько до "поширювальний". Коли "распространяющий" вимагає знахідного відмінку, мусимо перекладати "що (який) поширює вплив, горіння, чутки; що (який) розповсюджує листівки, вірус, рекламну інформацію; хоча обоє дієслів майже взаємозамінні. "Поширювач" і "розповсюджувач" також добре, особливо, якщо "распространяющий" виступає як іменник.
-
Кувалдо, в такому куцому вигляді цей приклад виглядає штучно. Так само можна сказати "поширювальний оптимізм", "поширювальний комунізм", "поширювальний емпіріокритицизм", "поширювальний метеоризм" - і це теж буде прикладами застосування цього слова?Кувалда писав:распространящий механизм – поширювальний механізм. Приклад: Поширювальний механізм загнувся (Кувалда).
наведені приклади - ні. метеоризм чи оптимізм сам собою нічого не поширює. для цього потрібна якась штука-поширювач