Сипловато

Обговорення нових та наявних статей сучасного словника
краєзнавець

Re: Сипловато

Повідомлення краєзнавець »

У класиків багато чого не було. Тим більше несовєцьких. Бо мови не є застиглими, а розвиваються.
А сучасні автори - прикладів скільки завгодно. Ось, хоча б:
- Батя, дай затягнусь, – просипів я. – Курі, дараґой, – посміхається він. (ww.e-reading-lib.org/chapter.php/.../Deresh_Lyubko_-_Namir..ht...)

Щодо класиків - то Шевченко за мовою теж не Сковорода й не Вишенський.
краєзнавець

Та, власне, про що мова, Кувалдо?
Америка існує, і закрити її поки ще нікому не вдалося. Так само і з словом. Українським у тому числі.
Кувалда
Редактор

Повідомлення Кувалда »

мова про те, краєзнавцю, що Ви хочете протягти в українську росіянізм. Це нормально тільки в тому випадку, якщо він доречний. Я не вважаю його доречним (і навів аналогію брюки/штани), тому нас можуть розсудити добрі знавці мови. Наголос на добрі. Тому прошу прикладів з класиків. Це не означає, що Ви поганий знавець, це означає, що нам потрібен авторитет збоку
Наталя

Повідомлення Наталя »

Пане Кувалдо. Між "ви не можете" і "ви не хочете" несерйозне провалля.
І це все росіянізми?
Востаннє редагувалось Сер квітня 17, 2013 4:56 pm користувачем Наталя, всього редагувалось 1 раз.
Кувалда
Редактор

Повідомлення Кувалда »

Наталю, я іду на футбол, сподіваюсь по поверненні побачити тлумачення Вашої заяви ;)
Наталя

Повідомлення Наталя »

Кувалда писав:Наталю, я іду на футбол, сподіваюсь по поверненні побачити тлумачення Вашої заяви ;)
Ви - впертюк! Закидайте мене помідорами. 8-)
Анатолій

Повідомлення Анатолій »

Кувалда писав:я іду на футбол
Щастить же людям. 8-)
Andriy
Адміністратор сайту

Повідомлення Andriy »

втручатися в аргументи не буду, не фахівець, але про всяк додам цитату від Кувалди з іншої гілки ;)
…зверніть увагу на те, що ці слова не порушують українських мовних норм. Це насамперед. Запозичення - не страшно, якщо вони порушують українських норм. У нас значна більшість слів - запозичення. По-друге, це поширений дитячий вжиток (та й не тільки)…
Кувалда
Редактор

Повідомлення Кувалда »

гілка обговорення збереже імена протягувачів в українську мову недоречного росіянізма ;) . додано
краєзнавець

Чи є протягуванням у мову вказування на факт, що слово в мові є?
Наприклад, мої батьки, жителі глибоко українського села, запитували мене ще малого: - А що це ти, синку, осип?
В інтернеті достатньо прикладів уживання цього слова українськими письменниками.
Так що, повторюю, ваша, Кувалдо, позиція аналогічна хрестоматійним спробам закрити Америку.
Успіху вам у змаганні з мовою. :)
Відповісти

Повернутись до “Обговорення статей”