А конкретно в якому творі / творах?Наталя писав:Бер - бери, кладь - клади.Анатолій писав:А хоч кілька прикладів зі Стефаника можна?
Вольовий спосіб скорочена форма
Модератор: Анатолій
Re: Вольовий спосіб скорочена форма
У творах Василя Стефаника.Анатолій писав:А конкретно в якому творі / творах?

А-а-а-а-а-а-а!!! А я гадав, що Василя Стефаника.Наталя писав:У творах Василя Стефаника.Анатолій писав:А конкретно в якому творі / творах?

В укрмові розрізняють повну стягнену (молода), повну нестягнену (молодая) і коротку (молод) форму прикметників (див. "Укр. мова. Енциклопедія").Кувалда писав: Ну ще можна поговорити про певні форми прикметників[не знаю, правда, як їх називають філологи: повен тощо. Але їх би назвав не так скороченими, як коротшими]. Так мені здається
Що ж це Марія Матіос покликання на книжки Стефаника не дала?Наталя писав:Мова йде про скорочену форму дієслів.

А яким робом тут Матіос?Анатолій писав:Що ж це Марія Матіос покликання на книжки Стефаника не дала?Наталя писав:Мова йде про скорочену форму дієслів.
Наталю, lelka написала, як називаються такі форми прикметників, бо я не знав – "не знаю, правда, як їх називають філологи". За що я їй вдячний.
А от стосовно скорочених форм дієслова, то це Ви маєте вказати
Стефаника на стіл 
А от стосовно скорочених форм дієслова, то це Ви маєте вказати

Ну, МатвіясНаталя писав:А яким робом тут Матіос?

На провокативні питання не відповідаю.Кувалда писав: А от стосовно скорочених форм дієслова, то це Ви маєте вказатиСтефаника на стіл