Дорогуша
Дорогуша
Речення, що ілюструє переклад:
«…Я особисто про це мрію. Щоб наші підозри виявилися не більше як підозри. Безпідставні.
Безпідставні!
То чого ж ти серед ночі кудись подівся, голубе?»
(Всеволод Нестайко «Неймовірні детективи»).
«…Я особисто про це мрію. Щоб наші підозри виявилися не більше як підозри. Безпідставні.
Безпідставні!
Re: Дорогуша
А ще про жінку «голубка».
я додав, бо доречно вжите слово, хоча загалом фрази першого мовця якісь кострубаті. стосовно голубко в такому сенсі - сумніваюсь.
Очевидно, треба подати ввесь абзац, а не лише його закінчення. Завтра зроблю.Кувалда писав:я додав, бо доречно вжите слово, хоча загалом фрази першого мовця якісь кострубаті. стосовно голубко в такому сенсі - сумніваюсь.
«— Отже, моя роль зводиться тільки до ролі няньки?
— Ну, для чого ви так? Любий мій! Ви ж справді не хлопчик, не шукач пригод. Ви ж доросла людина. І дай Боже, щоб ніяких пригод не було. Я особисто про це мрію. Щоб наші підозри виявилися не більше як підозри. Безпідставні.
Безпідставні!
— Ну, для чого ви так? Любий мій! Ви ж справді не хлопчик, не шукач пригод. Ви ж доросла людина. І дай Боже, щоб ніяких пригод не було. Я особисто про це мрію. Щоб наші підозри виявилися не більше як підозри. Безпідставні.
Безпідставні!
уточніть, кому належить ця фраза: То чого ж ти серед ночі кудись подівся, голубе?
Чи потрібне тире перед реченням?
У розділі, з якого взято цей уривок, розповідається про те, як один із героїв (Григорій Тарасович) прокинувся серед ночі і не побачив капітана міліції Попенка в каюті.Далі він пригадує розмову, що відбулася напередодні, де міліціонер казав, що розслідуванням на кораблі займатиметься він. Кінець цієї розмови я й навів. Уся розмова подається в книжці у формі діалогу, тому там стоять тире. Далі наводяться роздуми Григорія Тарасовича з приводу відсутності капітана Попенка («То чого ж ти серед ночі кудись подівся, голубе?»). Тому тире вже не потрібне.Кувалда писав:уточніть, кому належить ця фраза: То чого ж ти серед ночі кудись подівся, голубе?
не просто буде розібратися, де закінчується діалог і починаються думки вголос
. я заміню іншим прикладом з Нестайка

Взяв цей приклад, бо саме саме тепер (у свої 26
) читаю «Неймовірних детективів».

-
А як щодо дорогенький, дорогенька?