Предсказательный
Предсказательный
передбача́льний; прогно́зний
Re: Предсказательный
З АС:
Предсказа́ние – про́вість (-сти), прові́щення, віщува́ння, пророкува́ння; метеор. завбача́ння, оконч. завба́чення. [Та хто-ж-би слу́хав про́вісти твоє́ї (Л. Укр.). Довготерміно́ві (долгосрочные) завбача́ння пого́ди].
Тому я б краще сказав провісний, віщувальний, пророкувальний; завбачальний.
Не плутати з "Предска́занный – прові́щений, віщо́ваний, напророко́ваний, напроро́чений, метеор. завба́чений" (АС).
Предсказа́ние – про́вість (-сти), прові́щення, віщува́ння, пророкува́ння; метеор. завбача́ння, оконч. завба́чення. [Та хто-ж-би слу́хав про́вісти твоє́ї (Л. Укр.). Довготерміно́ві (долгосрочные) завбача́ння пого́ди].
Тому я б краще сказав провісний, віщувальний, пророкувальний; завбачальний.
Не плутати з "Предска́занный – прові́щений, віщо́ваний, напророко́ваний, напроро́чений, метеор. завба́чений" (АС).

схоже більшість сучасних випадків вживання «предсказательный» є в астрологічних текстах 
але я бачив це в більш науково-технічному вжитку (аналог англ. predictive), саме тому дав варіант дальший від «провіщення», можливо варто подати обидва

але я бачив це в більш науково-технічному вжитку (аналог англ. predictive), саме тому дав варіант дальший від «провіщення», можливо варто подати обидва
Власне, "завбачальний" - це якраз аналог Вашого "передбачальний", який на мій смак звучить трохи краще; решта справді від пророцтв і віщування (а це далеко не тільки і не стільки "астрологія"). Я гадаю, що слово "прогнозний" - трохи не те, але пропоную внести до гасла всі наведені Вами і мною варіянти (відкинути віщувальну частину, лишивши наукову - значить невиправдано обмежити значення слова).
додано