Сторінка 1 з 1
Фраппировать
Додано: Чет серпня 08, 2013 12:17 pm
Наталя
ФРАППИРОВАТЬ — (фр. frapper). 1.Удивлять, изумлять, поражать. 2. Международный поварской термин, означающий охладить то или иное блюдо, пищевое изделие или напиток с целью достигнуть улучшения его вкуса перед едой. Фраппируют также некоторые кондитерские тестяные изделия перед посадкой в печь, чтобы увеличить их воздушность и улучшить вкус.
Фрапірувати? Фрапувати?
Re: Фраппировать
Додано: Нед серпня 11, 2013 5:16 pm
Дмитро
1) Приголомшувати, ошелешувати, вражати, торопити
2) Охолоджувати.
Уявіть собі напис на пляшці пива чи ситра: "Перед уживанням фрапіруйте (фрапуйте)".

Або: "Пийте (вживайте) фрапірованим (фрапованим)".

Re: Фраппировать
Додано: Нед серпня 11, 2013 5:35 pm
Кувалда
торопити?
додано
Re: Фраппировать
Додано: Нед серпня 11, 2013 9:15 pm
Дмитро
Кувалда писав:торопити?
Не наполягаю на цьому варіанті. Просто виходив з того, що можна
лютити, а можна й
лютіти (лютитися), можна
яснити, а можна й
ясніти (яснитися), можна
червонити, а можна й
червоніти (червонитися), можна
туманити, а можна й
туманіти (туманитися) тощо.Тож коли є
торопіти (торопитися), то має бути й
торопити.
Re: Фраппировать
Додано: Пон серпня 12, 2013 1:15 pm
Кувалда
зрозумів

. прийнятно