Сторінка 1 з 1

Фраппировать

Додано: Чет серпня 08, 2013 12:17 pm
Наталя
ФРАППИРОВАТЬ — (фр. frapper). 1.Удивлять, изумлять, поражать. 2. Международный поварской термин, означающий охладить то или иное блюдо, пищевое изделие или напиток с целью достигнуть улучшения его вкуса перед едой. Фраппируют также некоторые кондитерские тестяные изделия перед посадкой в печь, чтобы увеличить их воздушность и улучшить вкус.

Фрапірувати? Фрапувати?

Re: Фраппировать

Додано: Нед серпня 11, 2013 5:16 pm
Дмитро
1) Приголомшувати, ошелешувати, вражати, торопити
2) Охолоджувати.
Уявіть собі напис на пляшці пива чи ситра: "Перед уживанням фрапіруйте (фрапуйте)". :o Або: "Пийте (вживайте) фрапірованим (фрапованим)". :lol:

Re: Фраппировать

Додано: Нед серпня 11, 2013 5:35 pm
Кувалда
торопити? :roll:
додано

Re: Фраппировать

Додано: Нед серпня 11, 2013 9:15 pm
Дмитро
Кувалда писав:торопити?
Не наполягаю на цьому варіанті. Просто виходив з того, що можна лютити, а можна й лютіти (лютитися), можна яснити, а можна й ясніти (яснитися), можна червонити, а можна й червоніти (червонитися), можна туманити, а можна й туманіти (туманитися) тощо.Тож коли є торопіти (торопитися), то має бути й торопити.

Re: Фраппировать

Додано: Пон серпня 12, 2013 1:15 pm
Кувалда
зрозумів ;) . прийнятно