Наказуемый
Наказуемый
инициатива наказуема — ?
Re: Наказуемый
є стаття наказуемый. відповідно ініціятива карана
Трохи калькувато звучить. Може, є якісь суто українські відповідники.
а як Ви хочете, щоб звучала відповідна фраза?
це явно відповідь на на дії бюрократії (певно, совєтської), а Ви хочете питомо українського відповідника. Тут не відбудешся словами на кшталт "не висовуйся" тощо. хоча якщо наведете англійський чи німецький відповідники, то зміню свою думку.

No good deed goes unpunished — англійською, так само німецькою: Keine gute Tat bleibt unbestraft. Дослівно: жодна хороша справа не залишиться безкарною.
Востаннє редагувалось П'ят жовтня 15, 2010 5:39 pm користувачем Усезнайко, всього редагувалось 1 раз.
Ніхто не знає стільки, скільки не знаю я.
це неправильний переклад (скоріш за все з мультитрана), є ще повніша версія «инициатива наказуема исполнением», погодьтеся ініціатива (яка має виконатися) і good deed — це різні речі, власне соль приказки в тому що ця ініціатива має бути впроваджена, тобто стати тим самим good deedУсезнайко писав:No good deed goes unpunished...
я питав у одного носія він не знає короткого англійського варіанту, може ще попитаю
Це не переклад. Це найближчий їхній відповідник.Andriy писав:це неправильний переклад
Ніхто не знає стільки, скільки не знаю я.
Карана - таки кострубато.
Ініціатива кари гідна. Повна версія: Ініціатива кари гідна виконанням
иниатива наказуема стосується ситуації, коли за ініціятиву (і часто розумну) карають. Тобто, карають, коли насправді вона не каригідна, а похвали
-
лекс писав:Карана - таки кострубато.
Ні. Скоріше ініціатива, гідна кари виконанням
А якщо так:
инициатива наказуема - ініціатору виконувати.
Суть однакова, кількість складів теж однакова.