народня ініціятива

В цей розділ попадає все, що не підпадає під тематику інших розділів

Модератор: Анатолій

Відповісти
Cherepaxa

народня ініціятива

Повідомлення Cherepaxa »

Друзі,

поділюся з Вами найпотаємнішим. Мене все більше возмустшчає, що наші провідники ув вагонах кажуть проводжаючі. (Колеги на роботі сказали, що мені тра на відпочинок до санаторію. Бо тойво... нерви здають. І в них також.)

Пропоную громадянську ініціятиву під гаслом: З народнім словником - у народ!

Наші провідники не шарять в активних дієприкметниках (точніше, у тому, що їх нима). Їм треба просвітницька діяльність.
Маємо лиш запропонувати українські відповідники замість "проводжаючий". Створила відповідну тему.

Які в кого є думки? Хто мене підтримає і буде проводжаючим (перепрошую, отаким суржиком доводиться пояснювати... :( )?
Я не жартую - свята наближаються. Укрзалізниця буде переповнена тими, хто від’їжджає, й тими, хто проводжає.
Але скільки разів я набирала повітря в груди, щоб почати про активні дієприкметники, ... і видихала його. Бо розумієте, лячно... У мене 50 кг ваги. Відчуваю, що потрібна переконлива чоловіча хвігура. І аргументована міміка лиця :D Бо якщо цілий вагон раптом висловить протест проти укр. граматики, то від мене ніц не залишить.
(Мо, пістолет переконає більше, ніж парубок? ;) )

Крім жартів, в кого які думки? Що потрібно для ехвективної диверсії?
Усезнайко

Re: народня ініціятива

Повідомлення Усезнайко »

Вони не філологи, тому не зобов'язані вислуховувати незрозумілі їм лекції. Повірте, що їх їхні вербальні засоби цілком влаштовують, тому це безнадійна ситуація для більшості таких. Найкращим варіантом буде розклеїти у кожному вагоні щось на зразок правильно-неправильно, воно хоч у підсвідомість закарбується, але для цього потрібно відповідний дозвіл.
Ніхто не знає стільки, скільки не знаю я.
Відповісти

Повернутись до “Різне”