Назва чи ім'я
Модератор: Анатолій
Re: Назва чи ім'я
стосовно людей, чи групи людей (з одним іменем) — ім’я користувача, стосовно якихось програм і іншого бездушного прицимбалля (©) — пропоную подумати і підшукати інший відповідник.

а якщо username позначає не обов’язково обліковий запис людини? тобто наперед не відомо чи це буде людина, чи мавпа чи програма?Кувалда писав:стосовно людей, чи групи людей (з одним іменем) — ім’я користувача, стосовно якихось програм і іншого бездушного прицимбалля (©) — пропоную подумати і підшукати інший відповідник.
Людина та мавпа мають імена, а програма — не користувач. Писали ж. Ви слушно зауважили, що account, як і рахунок, власне, не обов'язково повинен прив'язуватись до живого власника(в нашому випадку — користувача). Відверто кажучи, username в англійській мові як назва комп'ютера чи програми — також парадоксальна. Зрештою, якщо таке й допустимо, то, погодьтесь, називати програму назвою(іменем) користувача в українській мові — моветон, як кажуть французи. Тобто, якби така конструкція була прийнятна в англійській мові, б нашою це звучало надто штучно, навіть з тим же іменем.Andriy писав:тобто наперед не відомо чи це буде людина, чи мавпа чи програма?
Ніхто не знає стільки, скільки не знаю я.

Є лан пшениці (аналог Інтернету – поля діяльності), є комбайн («наворочений», але загалом просто інструмент ) і є комбайнер (користувач). Комбайн жне пшеницю, але він не користувач (зокрема, навіть якщо жне без комбайнера). І хоч як би ми ускладнювали інструмент (цілком автономний, всюди електроніка, з вертикальним злетом, зразу ж меле і пече млинці  тощо) він не стане від цього користувачем. Ним може бути комбайнер чи хтось інший.
  тощо) він не стане від цього користувачем. Ним може бути комбайнер чи хтось інший. 
Не суттєво, хто безпосередньо «найближчий» до інтернетресурсів — програма чи людина, ми розуміємо, що врешті користувачем буде людина і тому загалом можемо вважати запис (username) — ім’я користувача.
Але якщо ми маємо програму, яка виконує певні функції для задоволення потреб споживача, то її не варто називати користувачем (це інструмент) і вона не може мати імені (це не людина). Для прикладу: хто писав – Шекспір чи його перо і чи є останнє користувачем чорнила, паперу?

тощо) він не стане від цього користувачем. Ним може бути комбайнер чи хтось інший.
  тощо) він не стане від цього користувачем. Ним може бути комбайнер чи хтось інший. Не суттєво, хто безпосередньо «найближчий» до інтернетресурсів — програма чи людина, ми розуміємо, що врешті користувачем буде людина і тому загалом можемо вважати запис (username) — ім’я користувача.
Але якщо ми маємо програму, яка виконує певні функції для задоволення потреб споживача, то її не варто називати користувачем (це інструмент) і вона не може мати імені (це не людина). Для прикладу: хто писав – Шекспір чи його перо і чи є останнє користувачем чорнила, паперу?
Натрапив на цікавий факт, що username можна перекласти простим користувачем (без імені та назви). Теоретично файл теж. Принаймні це відкидає ворожіння: ім'я чи назва.