ФРАППИРОВАТЬ — (фр. frapper). 1.Удивлять, изумлять, поражать. 2. Международный поварской термин, означающий охладить то или иное блюдо, пищевое изделие или напиток с целью достигнуть улучшения его вкуса перед едой. Фраппируют также некоторые кондитерские тестяные изделия перед посадкой в печь, чтобы увеличить их воздушность и улучшить вкус.
Фрапірувати? Фрапувати?
Фраппировать
Re: Фраппировать
1) Приголомшувати, ошелешувати, вражати, торопити
2) Охолоджувати.
Уявіть собі напис на пляшці пива чи ситра: "Перед уживанням фрапіруйте (фрапуйте)".
Або: "Пийте (вживайте) фрапірованим (фрапованим)". 
2) Охолоджувати.
Уявіть собі напис на пляшці пива чи ситра: "Перед уживанням фрапіруйте (фрапуйте)".


Re: Фраппировать
торопити?
додано

додано
Re: Фраппировать
Не наполягаю на цьому варіанті. Просто виходив з того, що можна лютити, а можна й лютіти (лютитися), можна яснити, а можна й ясніти (яснитися), можна червонити, а можна й червоніти (червонитися), можна туманити, а можна й туманіти (туманитися) тощо.Тож коли є торопіти (торопитися), то має бути й торопити.Кувалда писав:торопити?
Re: Фраппировать
зрозумів
. прийнятно
