Запаска
Re: Запаска
"А у Параски синяя запаска."
Олег Скрипка, альбом "Жоржина".
Слухати - http://www.vulyk.ua/Oleh-Skrypka/Jorjyn ... ka_10.html
Олег Скрипка, альбом "Жоржина".
Слухати - http://www.vulyk.ua/Oleh-Skrypka/Jorjyn ... ka_10.html
-
"...червона запаска,
люби мене, джигуне,
коли твоя ласка".
Тоді, може, прозапаска?
люби мене, джигуне,
коли твоя ласка".
Тоді, може, прозапаска?
тільки в мові нема й "прозапасу", а Ви хочете зразу "прозапаску"
. от тільки що нового додає "про" до "запасу"? Як на мене, нічого

-
Приказка:
Спас - тримай рукавички про запас
Так тут "про" — прийменник, а ви пропонуєте з нього префікс зробити. Нащо?краєзнавець писав:Приказка:

-
Та як нащо? Щоб створити український відповідник російського слова "запаска". Адже українська "запаска" вже є, і, як бачимо, значить зовсім не те.
А колесо п"яте ми возимо в автівці саме "про запас". Тому, на мій погляд, воно цілком може називатися "прозапаска" (жарг.). Якщо, звичайно, не буде запропоновано щось краще.
А колесо п"яте ми возимо в автівці саме "про запас". Тому, на мій погляд, воно цілком може називатися "прозапаска" (жарг.). Якщо, звичайно, не буде запропоновано щось краще.
Навіть якщо зважити, що слово "запаска" є, воно вже перетворилося на архаїзм чи історизм. Ну не носять тепер запасок. Та навіть якщо і носять, а отже, і використовують це слово, чому не може бути омонімів?краєзнавець писав:Та як нащо? Щоб створити український відповідник російського слова "запаска". Адже українська "запаска" вже є, і, як бачимо, значить зовсім не те.
колесо ми возимо про запас, але саме колесо є запасом
. Хоча в російській мові є прозапас і прозапасок – вещь или деньги, хранимые про запас, на случай. в українській - нема. До того ж вже краще запасок
. Поки буде запаска.