Фронтмен
Re: Фронтмен
Фронтмен це не просто лідер, це свого роду обличчя гурту.
Це, власне, і є лідер. Лідер веде гурт — представляє, рухає, мотивує, ініціює тощо. Це не завжди має бути вокаліст. В цьому Ви можете переконатись з англомовних джерел, приміром, звідси.Анатолій писав:Фронтмен це не просто лідер, це свого роду обличчя гурту.
Ніхто не знає стільки, скільки не знаю я.
В музичному гурті фронтмен - це той, хто на сцені стоїть попереду. Зазвичай вокаліст, бо з барабанами наперед не дуже то випрешся, хоча саме барабанщик і може бути лідером.
Фронтмен може бути і лідером, як-от Вакарчук в ОЕ або Скрипка у ВВ, а може і не бути, як, наприклад Сюткін в "Браво", де керував Хавтан (даруйте за мохастий приклад).
Фронтмен може бути і лідером, як-от Вакарчук в ОЕ або Скрипка у ВВ, а може і не бути, як, наприклад Сюткін в "Браво", де керував Хавтан (даруйте за мохастий приклад).
-
Навіщо перекладати одне іншомовне слово (фронтмен) іншим іншомовним (лідер)? Тоді вже хай лишається фронтмен.
Хоча по суті, виходячи з пояснень Марченка, це соліст (ще одне іншомовне слово).
Хоча по суті, виходячи з пояснень Марченка, це соліст (ще одне іншомовне слово).
А беквокал — це той, хто співає позаду? Не сприймайте все буквально. Або, хоча би, наведіть джерело, яке доводить правдивість ваших слів.Marchenko писав:В музичному гурті фронтмен - це той, хто на сцені стоїть попереду.
Лідер давнє запозичення, яке розуміє майже кожен.краєзнавець писав:Навіщо перекладати одне іншомовне слово (фронтмен) іншим іншомовним (лідер)? Тоді вже хай лишається фронтмен.
По-перше, це хибне значення. По-друге, не плутайте соліста з вокалістом. Вокаліст уже-таки має український відповідник, якщо до цього йде.краєзнавець писав:Хоча по суті, виходячи з пояснень Марченка, це соліст (ще одне іншомовне слово).
The lead male singer in a band. - http://en.wiktionary.org/wiki/frontmanУсезнайко писав:Або, хоча би, наведіть джерело, яке доводить правдивість ваших слів.
-
Тобто провідний співак гурту - як на мене, точний відповідник соліста.Marchenko писав:The lead male singer in a band.
І чим це не лідер? Це значення спростовує вашу теорію, що, приміром, фронтменом може бути гітарист. То до чого Ви схиляєтесь?Marchenko писав:The lead male singer in a band. - http://en.wiktionary.org/wiki/frontman