Укладайте свою кулінарну книгу. З радістю придбаю.Листопад писав:Чи не ліпше одразу в тексті пояснити розширено?
Гратинировать
Re: Гратинировать
Кулірна книга з термінами "гратинувати", "лірувати", "дегласувати" мені й задарма не потрібна.Наталя писав: Укладайте свою кулінарну книгу. З радістю придбаю.
Радію за Вас.Листопад писав:Кулірна книга з термінами "гратинувати", "лірувати", "дегласувати" мені й задарма не потрібна.Наталя писав: Укладайте свою кулінарну книгу. З радістю придбаю.

Це не зовсім так, Наталю. Коли я побачив у Словникові такі творива, то відразу висловився проти них. А також проти "бад'янів" та "ісопів", що також почали були потрапляти туди з російської кулінарної енциклопедії.Наталя писав:До слова, у Тлумачному словникові (що "батько" братнього форуму) слово спокійно прижилося. Без барбовалу й валер’янки.)
Наведу ще такий приклад захоплення чужомовною лексикою. Колись радянська промисловість випускала "панировочные сухари". В Україні також був аналог цієї продукції. І звався він терті сухарі. А люд український, коли було треба, в тих сухарях обкачував якусь іще не до кінця зготовану харч. Аж тут комусь забаглося, щоб він ту харч почав "панірувати". І сухарі назвали "панірувальними", "збагативши" українську мову ще одним новомодним словом. Чи виграла від цього мова? Здається, ні.
З мови не викорениш усіх запозичених слів. Хай як хотілося б...
Я не пурист, Дмитре.
Я не пурист, Дмитре.
То нащо свідомо засмічувати?Наталя писав:З мови не викорениш усіх запозичених слів.
Ви не Дмитро, Листопад.Листопад писав:То нащо свідомо засмічувати?Наталя писав:З мови не викорениш усіх запозичених слів.
В обговоренні мають право брати участь всі учасники форуму.Наталя писав:Ви не Дмитро, Листопад.Листопад писав:То нащо свідомо засмічувати?Наталя писав:З мови не викорениш усіх запозичених слів.

Без сумніву. Але не тицяти носа, якщо зверталися не до Вас, панно.Листопад писав:В обговоренні мають право брати участь всі учасники форуму.
доданоКувалда писав:
Тож тему вичерпано.